Организаторите на Гран при на Русия обявиха, че все още

...
Организаторите на Гран при на Русия обявиха, че все още
Коментари Харесай

Русия призова Формула 1 да върне парите за отмененото състезание

Организаторите на Гран при на Русия оповестиха, че към момента чакат Формула 1 да върне парите за анулираното съревнование. Стартът в Сочи от календара през предходната година поради войната в Украйна. Изпълнителният шеф на Формула 1 Стефано Доменикали, че Русия няма да бъде върната в календара.

По проект, от 2023 година надпреварата трябваше да бъде изместено от Сочи на пистата " Игора драйв " покрай Санкт Петербург. Един от промотърите на надпреварата - Алексей Титов, съобщи, че Формула 1 към момента не е върнала парите.

" Дължат ни пари. Искаме Формула 1 да ги заплати назад. Таксата за надпреварата беше платена, само че нямаше старт ", съобщи Титов пред ТАСС.

От Формула 1 показват, че парите не са върнати, защото уредниците употребяват съветската банка ВТБ, която попада под глобите поради войната.

" Нямаме спор, само че те ни споделят, че механически няма по какъв начин да ни върнат парите ", добави Титов.

Попитан дали чака това да се случи, той отговори: " Разбира се, това са пари на страната. Не в смисъл, че са пари от държавния бюджет, само че ние сме ги платили. Търсим способи този въпрос да бъде решен ", сподели Титов.

Той изясни, че Формула 1 не му липсва: " Те си потеглиха и дадоха късмет да създадем наши надпревари. Това беше плюс за всички. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР