Организаторите на Гран При на Маями решиха да преасфалтира изцяло

...
Организаторите на Гран При на Маями решиха да преасфалтира изцяло
Коментари Харесай

Перес сравни новия асфалт в Маями с използването на гумите интермедия

Организаторите на Гран При на Маями взеха решение да преасфалтира напълно пистата край стадиона „ Хард Рок “ преди второто издание на конкуренцията след недоволствата на водачите през предходната година. Тогава част от състезателите съобщи, че по трасето има прекалено много неравности и цялостното сцепление е ниско.

Според водача на Ред Бул Серхио Перес обаче преасфалтирането на пистата на е решило казуса с неналичието на сцепление. По думите на мексиканеца чувството, което той получава в колата на Ред Бул е, че все едно кара с гумите интермедия.

„ Условията бяха на доста ниско сцепление, изключително в първата подготовка. Все едно бяхме с интермедия. Мисля, че аз имах проблеми през днешния ден поради изискванията. Беше ми мъчно да ги плана вярно, изключително с нещата, които пробвах в първата подготовка “, разяснява Перес след петъчните тренировки.
 Перес сподели какво е трансформирал, с цел да се бори за купата Перес сподели какво е трансформирал, с цел да се бори за купата
Във втората подготвителна сесия през вчерашния ден мексиканецът даде четвъртото най-хубаво време, само че изостана с цели 0.489 секунди от своя съотборник Макс Верстапен. Световният първенец нямаше проблеми с новата настилка и съумя да запише нов безспорен връх на трасето в Маями в хода на втория час за подготовка нощес.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР