Организаторите на Гран При на Канада във Формула 1 скоро

...
Организаторите на Гран При на Канада във Формула 1 скоро
Коментари Харесай

Жалко! Гран При на Канада отпада

Организаторите на Гран При на Канада във Формула 1 скоро ще разгласят публично анулацията на надпреварата заради пандемията от ковид, заяви телевизионният канал CBC. Преди две седмици медиите към този момент осведомиха за анулацията на Голямата премия на Канада, само че по-късно стана известно, че договарянията сред уредниците и управляващите на провинция Квебек не престават.

Министерството на здравеопазването на района изрично се опълчи на провеждането на надпреварата, защото даже то да се организира без фенове, броят на тимовете, чиновниците на пистата и доброволците щеше да бъде към 2500 души. В същото време след надпреварата в Баку, което би трябвало да се организира седмица преди Гран при на Канада, участниците няма да могат да преминат 14-дневната карантина, изисквана от канадското законодателство, след влизане в страната. В допълнение управляващите се притесняват, че тълпи от почитатели ще се съберат наоколо до хотелите, в които са отседнали състезателите, което също може да провокира огнище на коронавирусна зараза.

Организаторите настояха канадските управляващи да разрешат на състезателите и членовете на тимовете да не се подлагат на наложителна карантина, а да поверят контрола върху участниците на частни лекари. Миналата година конкуренцията за Голямата премия на Канада също беше анулирана заради пандемията от ковид. Тази година надпреварата беше планувано за 11-13 юни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР