Организаторите на Гран При на Испания най-накрая послушаха пилотите във

...
Организаторите на Гран При на Испания най-накрая послушаха пилотите във
Коментари Харесай

Ботас не очаква по-лесни изпреварвания в Испания

Организаторите на Гран При на Испания най-сетне послушаха водачите във Формула 1 и направиха нужните промени по зоните за сигурност в третия бранш на пистата „ Каталуния “, които да разрешат потреблението на истинските последни два завоя.

Така обиколката ще приключва с два доста бързи десни завоя, а не както бе в последните 16 години – с един доста спънат шикан, който разбиваше целия темп на каране и не бе по никакъв начин харесване от почитателите и водачите. Самите състезатели от дълго време говореха, че премахването на шикане, ще сътвори повече благоприятни условия за изпреварване в края на старт-финалната права.

Пилотът на Алфа Ромео Валтери Ботас обаче не е напълно сигурен, че това връщане към истинската настройка на трасето ще се отрази положително на изпреварванията в хода на утрешното съревнование.
 Верстапен е бил сюрпризиран от опцията колите да се следват в последния завой Верстапен е бил сюрпризиран от опцията колите да се следват в последния завой
„ Ще бъде мъчно да се следваме в последния завой, той е по-бърз, само че не мисля, че ще има усъвършенствания в изпреварванията. Малко е неравно, колата се движи и като цяло завоят е по-предизвикателен, само че е много занимателен. Той е доста бърз, тъй че несъмнено предизвикването е по-голямо, само че също така гумите ще страдат доста в тези завои “, изясни Ботас.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР