Мати Хийли: The 1975 е заплашен със съдебни действия след отмяната на фестивала в Малайзия

...
Организаторите на фестивал в Малайзия отмениха миналия месец след противоречиво
Коментари Харесай

Организаторите на фестивал в Малайзия отмениха миналия месец след противоречиво изпълнение на британската група The 1975 заплаши групата със съдебни действия.

Компанията зад Good Vibes Festival изпрати на групата предупредително писмо с искане за обезщетение.

Събитието беше отменено, след като певецът на групата Мат Хийли атакува анти-ЛГБТ законите на страната.

Представители на бандата отказаха коментар, когато се свързаха с BBC.

По време на главното изпълнение на групата, Healy се обърна към публиката в реч, натоварена с ругатни, преди да целуне колега от групата.

Събитието в Куала Лумпур беше отменено на следващия ден след директива от министерството на комуникациите на Малайзия като част от неговата „непоколебима позиция срещу всички страни, които оспорват, осмиват или противоречат малайзийски закони“.

Хомосексуалността е незаконна в Малайзия и се наказва с 20 години затвор - представянето на Хийли също беше критикувано от членове на ЛГБТ общността в страната като акт на "перформативен активизъм" това би направило живота им по-труден.

Организаторите на събитието Future Sound Asia заявиха в изявление, че са издали на групата писмо за рекламация - по същество последно предупреждение - изисквайки да признаят своята отговорност и да компенсират организаторите за нанесени щети.

Те казаха, че неуспехът на групата да направи това ще доведе до преследване на правни процедури в английските съдилища.

FSA заяви, че категорично не одобрява поведението на групата, по-специално "използването на обиден език от Healy, повреда на оборудването и непристойно сценично поведение".

В него се казва, че групата е "умишлено нарушила" споразумението, което е имала с организаторите, което е довело до отмяната на фестивала и е довело до "значителни финансови загуби" за FSA, т.к. както и отрицателно въздействие върху местни артисти и бизнеси, разчитащи на фестивала.

В кадри, споделени онлайн, може да се види как Хийли казва на тълпата, че решението на групата да се появи в Малайзия е било „грешка“.

"Когато резервирахме представления, не го разглеждах", каза той. „Не виждам смисъла (ругатливите), нали, не виждам смисъла да поканим The 1975 в държава и след това да ни кажем с кого можем да правим секс.

"За съжаление не получавате набор от много вдъхновяващи песни, защото съм [руга] бесен," продължи фронтменът. "И това не е честно спрямо вас, защото не сте представител на вашето правителство . Защото вие сте млади хора и съм сигурен, че много от вас са гейове, прогресивни и готини. целуна, докато групата свиреше песента I Like America & America Likes Me.

Скоро след това - само 30 минути след сета - Healy и групата слязоха от сцената, като певецът казва на публиката: „Добре, току-що ни забраниха да влизаме в Куала Лумпур, ще се видим по-късно.“

Групата по-късно отмени изяви в Индонезия и Тайван.

Фестивалът Good Vibes се провежда всяка година в Куала Лумпур от 2013 г. насам, с предишни изпълнители, включително The Smashing Pumpkins, Ellie Goulding и Lorde.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР