Организаторите на четирите турнира от Големия шлем – Australian Open,

...
Организаторите на четирите турнира от Големия шлем – Australian Open,
Коментари Харесай

4-те най-големи тенис турнира уеднаквяват правилото за финалния сет

Организаторите на четирите шампионата от Големия шлем – Australian Open, Roland Garros, Wimbledon и US Open взеха решение да вкарат тайбрек до 10 точки в последния сет във всички обединения. Това включва дуелите при дамите, мъжете, на сингъл, двойки, младежи и тези в инвалидни колички.

Важно конкретизиране обаче е, че срокът, в който ще се играе в този формат ще е единствено за тази година, а през идната ще бъде в допълнение решено дали правилото ще остане, или ще отпадне.

По този метод крайният излаз от срещите в четирите надпревари се уеднаквява, тъй като досега всяка една конкуренция от тях имаше свое условие.

До преди няколко години последният сет се решаваше с правилото за два гейма разлика, само че в последно време нещата се трансформираха и единствено Откритото състезание на Франция резервира този формат.

Наскоро Australian Open вкара точно супертайбрека до 10 точки, а “Уимбълдън” естествен подобен, само че при 12:12 гейма, до момента в който в Ню Йорк обстановката бе най-стандартна – с естествен тайбрек до 7 точки (при 2 разлика), когато геймовете са 6:6.

Нововъведението ще влезе в действие на 22 май, когато стартира “Ролан Гарос” в Париж.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР