Органите на реда в Каталония са получили заповед да изземват

...
Органите на реда в Каталония са получили заповед да изземват
Коментари Харесай

Полицията в Каталония е получила заповед да стопира организирането на референдум за независимост

Органите на реда в Каталония са получили заповед да изземват урни за гласоподаване, пропагандни материали и всичко друго обвързвано със неразрешения референдум за самостоятелност, оповестява Фокус, като цитира международни организации.
Каталонските прокурори са дали разпореждане на полицията да изземва урни, пропагандни материали и всеки различен предмет, който може да бъде употребен в плебисцита за самостоятелност на североизточната област от Испания, който беше разгласен за противозаконен от испанските управляващи.
Референдумът за самостоятелност, който би трябвало да се организира на първи октомври, беше разгласен за противозаконен от Конституционния съд на Испания, само че локалните управляващи са твърдо решени да го проведат и това докара до сериозна ескалация на напрежението сред централното държавно управление в Мадрид и Народното събрание и популацията на самостоятелната област.
Днес началниците на всички звена на правоохранителните органи в региона са били привикани в офиса на Главния прокурор на Барселона, където са получили заповед да подхващат дейности против локални управляващи, държавни чиновници или лица, " с цел да избегнат осъществяването на нарушавания на закона ", оповестиха от прокуратурата в послание до медиите.
Според законите на Испания, прокурорите имат пълномощията да дават указания на правосъдните полицейски сили при следствие на закононарушенията, каквото право имат и съдиите.
" Полицейските чиновници... ще подхващат неотложно нужните ограничения, с цел да изземат средства, предопределени за подготовката и провеждането на незаконния референдум ", прибавят в известието.
Полицията е получила нареждания да конфискува предмети, като " урни за гласоподаване, бюлетини, указания за изборните секции, пропагандни материали и други "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР