Органите на реда в Берлин разследват смъртта на 45-годишен българин

...
Органите на реда в Берлин разследват смъртта на 45-годишен българин
Коментари Харесай

Българинът, починал в арест в Германия, бил в психически нестабилно състояние

Органите на реда в Берлин проверяват гибелта на 45-годишен българин след арест в страната. По време на задържането мъжът е примрял и е откаран в болница. Според информация на немското издание „ Тагесшпигел “ в лечебното заведение сънародникът ни е умрял, а лекарите са разкрили пръст в гърлото и белите му дробове.
Прочетете още
Всичко стартира със сигнал от съседи на българина, който живее в Бранденбург. По думите им мъжът бил нападателен. Полицията ревизира адреса, на който сънародникът ни се бил самонастанил. Той почнал на буйства, след което бил арестуван. При ареста на 45-годишния Виталий Н. бил употребен даже пикантен спрей. Още при задържането мъжът припада, а полицията разгласи, че белезниците му били разхлабени след случая. Повикали и кола за спешна помощ.

След идването му в берлинска болница, мъжът умрял, а лекарите установили хипоксично увреждане. То поражда нормално при дълготрайна липса на О2. Според „ Тагесшпигел “ лекарският отчет сочи неестествена гибел.

Инцидентът повдигна сериозна полемика в Германия. От една страна партията на левите в районния парламент в Бранденбург желае да повдигне въпроса пред вътрешната комисия поради разминаванията сред полицейския и лекарския отчети.

Очаква се аутопсията да даде безапелационни отговори на въпроса имало ли е полицейско принуждение. Доклад сочи, че българинът бил в душевен несигурно положение по време на ареста. Не е конкретизирано обаче дали това е било краткотрайно положение, или продължително е имал сходни проблеми, предава Нова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР