Органите на реда се опитват да идентифицират 39-те тела, открити

...
Органите на реда се опитват да идентифицират 39-те тела, открити
Коментари Харесай

Британски медии: Камион с открити в Есекс мъртви тела е български

Органите на реда се пробват да разпознават 39-те тела, открити в ремаркето на камион в Есекс, Англия.

Това обаче евентуално ще продължи дълго, показва полицейският контрольор Андрю Маринер пред Би Би Си.

" Това е драматичен случай, при който огромен брой хора са изгубили живота си. Нашите следствия не престават, с цел да се откри какво се е случило ", добавя още той.

Установено е, че камионът е пристигнал от България и е влезнал в страната в събота на 19 октомври и работим в тясно съдействие с нашите сътрудници, показва Маринер.

Според няколко английски издания, измежду които " Дейли мейл " и " Телеграф ", камионът е регистриран в България. Все още не е открито от кое място е тръгнал.

25-годишният водач от Северна Ирландия на камиона ще остане в ареста, до момента в който следствието продължава.

Индустриалният парк Waterglade, в който бе открит камиона, е затворен от кордон. Сигнал до полицията е бил получен тази нощ в 01:40 минути.

От полицията означиха, че схващат, че формираният кордон ще наруши активността на локалния бизнес и обясниха, че ще създадат всичко допустимо да бъде за по-кратко.

Камионът е открит на към 480 км от Хоулихед - град в Уелс, през който е влезнал.

Хоулихед е второто най-натоварено фериботно пристанище във Англия след Дувър и служи като главен маршрут от Ирландия до континентална Англия.

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи в туитър, че е " ужасяващ " и че мислите му са с тези, които са изгубили живота си, и с техните близки.

Той уточни още, че получава най-новата информация за случая и ще работи в тясно съдействие с полицията в Есекс. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР