Органите на реда са задържали трима телефонни измамници, успели да

...
Органите на реда са задържали трима телефонни измамници, успели да
Коментари Харесай

Задържаха трима мъже, отмъкнали над 70 000 лева при телефонни измами в София

Органите на реда са задържали трима телефонни измамници, съумели да завлечен над 70 000 лв. от разнообразни свои жертви. Двама души са арестувани в София, а трети е задържан със съдействието на униформени от полицията в Русе.
 
 ОД на МВР-Русе ОД на МВР-Русе Източник: Zonanews
В хода на следствието е открито, че мъжете са съпричастни към повече от 10 телефонни измами, осъществени в столицата. Общата стойност на добитите по лъжливия метод средства възлиза на над 70 000 лв., оповестяват от пресцентъра на столичната полиция.
 
 Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) Източник: Zonanews
Според събраните данни ало измамниците звънели на инцидентно определени телефонни номера и под претекст, че се организира полицейска интервенция за задържане на телефонни измамници, присвоявали от пострадалите разнообразни суми.
 
В жилището на един от арестуваните е открито и огнестрелно оръжие, незаконно добито при една от измамите, когато стара жена предоставила железна касета с пари и оръжието вътре в нея.
 
Материалите, събрани по случая, са докладвани в Софийската районна прокуратура. Единият от мъжете, на 46 години, е разпитан в качеството на очевидец и е освободен.
 
Като обвинени по формираното досъдебно произвеждане са привлечени другите двама - на 55 години и на 37 години. Наложени са им ограничения " задържане под стража ". Работа по документиране на цялостната им незаконна активност продължава. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР