Органите на реда под тепетата са предприели необходимите мерки за

...
Органите на реда под тепетата са предприели необходимите мерки за
Коментари Харесай

Цялата полиция на улицата за Великден

Органите на реда под тепетата са подхванали нужните ограничения за застраховане на публичния ред и сигурността на жителите по отношение на идното честване на Великден, увери през вчерашния ден шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. За опазването на спокойствието на жителите е мобилизиран целият персонален състав на районната дирекция, в това число чиновници на престъпна и икономическа полиция и СПС. 

Районните полицейски ръководства разполагат с настояща информация за местата на осъществяване на тържества, религиозни и празнични прояви. Създадена е нужната организация за засилено полицейско наличие в зоните на общо 94 църковни храма на територията на Пловдивска област, както и във връзка 4 проведени всеобщи събития в централната част на Пловдив. 

Дадени са инструкции на управленията на охранителните компании и звената за самоохрана с активност в места с празнични мероприятия, да демонстрират повече  зоркост при пропускателния режим в обектите. На проведените мероприятия, както и към църковните храмове няма да се позволяват лица, носещи оръжие, пиротехнически средства или обемисти багажи, както и хора, използвали алкохол. Създадена е организация и за навременен продан на информация с полицейските органи, изясни шефът на Охранителна полиция в Пловдив комисар Венелин Младенов.

Поради предстоящата активност на придвижване на МПС през празничните почивни дни и за обезпечаване на сигурността на придвижването ще се реализира засилен и ефикасен пътен надзор, изясни инсп. Ботьо Гиргинов. Служители на “Пътна полиция ” ще патрулират в регионите към църковни храмове, хипермаркети и търговски зони за недопускане на погрешно паркирани и затрудняване на придвижването. Ще се подхваща и ръчно контролиране на сектори, където е належащо обезпечаване на бързо напредване на моторните транспортни средства.

С спомагателни полицейски сили за подкрепяне на придвижването ще бъдат наситени и входно-изходните артерии на град Пловдив. Движението по пътя Пловдив-Асеновград-Бачково ще се подкрепя и от патрули на моторизирано звено „ Сигма “, които ще реагират неотложно при открити нарушавания и ще алармират позиционираните в  сектора пътни полицаи  за взимане на отношение.

Ще се организират и профилирани инспекции на водачите на МПС,  като Пътна полиция има подготвеност за въвеждане на краткотрайна организация на придвижването при предстоящ натоварен трафик.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР