Органите на реда – пожарна и полиция, са предприели всички

...
Органите на реда – пожарна и полиция, са предприели всички
Коментари Харесай

Над 58 нарушения са установени в различни заведения преди 8 декември

Органите на реда – пожарна и полиция, са подхванали всички нужни ограничения за естественото и безвредното протичане на студентския празник, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Инспектор Йото Василев от ГДПБЗН изясни, че са осъществени над 500 инспекции в увеселителни заведения и в други обекти, в които се чака студентите да отпразнуват 8 декември, за безвредна евакуация, отоплителни и вентилационни съоръжения. В 58 от обектите са открити нарушавания като най-често те са свързани с неизправни противопожарни уреди.

Съставени са 13 акта за нарушавания, а осъществяването на инспекции продължава.

Пламен Колев от Столична дирекция на вътрешните работи уточни, че във връзка 8 декември и Столична дирекция на вътрешните работи е направила инспекции на всички обекти, в които ще се правят мероприятия, свързани със студентския празник, като множеството обекти са в Студентски град, центъра на София и в парк " Витоша ". Проверките са свързани със прецизно съблюдаване на работното време, основаване на организация и съблюдаване на сигурността, като недопускане на внасяне на оръжие, пиротехника и продажба на алкохол и тютюневи произведения на лица под 18.

Не следва да бъдат допускани лица до 10-годишна възраст без пълновръстен компаньон след 20 ч., както и лица под 18-годишна възраст след 22 ч.

Пламен Колев прикани студентите да бъдат рационални.

Инспектор Милорад Йорданов от Главна дирекция " Национална полиция " уточни, че е направено разпоредително писмо до Столична дирекция на вътрешните работи и до всички области дирекции, извършени са срещи с органите на локалната власт предвид на съгласуване на взаимоотношенията на обществени места, когато има скупчване на хората. Проведени са също по този начин и срещи с частни охранителни компании и са разисквани методите за бърза връзка сред тях и полицията по отношение на методите за дейности на лица, нарушаващи публичния ред. " Следва да се засилва и към този момент се прави наблюдаване над лица, които в предишното са имали нарушение на публичния ред, да се беседва с тях за недопускане на нарушение на реда ", добави инсп. Йорданов.

Проведени са срещи и с шефове на хотели, притежатели на хижи, шефове на къщи за посетители и обекти, където ще има наличие на студенти.

" Студентите да внимават с куфари, раници, персонални движимости ", прикани инсп. Йорданов.

В интервала 8 – 10 декември, когато се чака засиленото наличие на студенти и празнуващи, ще има и засилено полицейско наличие за недопускане на публичния ред и съблюдаване на сигурността и сигурността.

Освен фокуса върху 8 декември и празниците, полицейските чиновници ще продължат да извършва всички действия, свързани с сигурността на жителите.

" Всяка година това са ограниченията, които се подхващат. Целта е да не се позволяват нарушавания на публичния ред, закононарушения и студентите да преживеят един преустановен празник, да запомнят с позитивни страсти този миг от своя живот ", добави инсп. Йорданов.

Главен контрольор Мария Ботева от " Пътна полиция " прикани студентите да не не помнят, че сме участници в придвижването на пътя. Тя заяви, че ще бъде сбъднат надзор на придвижването по пътищата, като добави, че изключително сериозни са дните на пътешестване и тръгване от тези места, които които студентите ще честват празника – в интервала от 8 до 10 декември.

Гл. инсп. Ботева добави, че в тъмната част на денонощието контролът ще бъде ориентиран към водачи, използвали алкохол и опиати, за недопускане на ПТП.

Тя прикани пътуващите да се осведомят за прогнозата на времето и да препланират пътуванията си, в случай че се наложи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР