Oрганите на 17-годишно момче в мозъчна смърт спасиха четири живота.

...
Oрганите на 17-годишно момче в мозъчна смърт спасиха четири живота.
Коментари Харесай

Органи на 17-годишен спасиха четирима

Oрганите на 17-годишно момче в мозъчна гибел избавиха четири живота. Четиримата тежко заболели пациенти от Варна бяха избавени, откакто околните на младежа взеха решение да дарят органите му за трансплантация.

На 19 юни в Университетска болница „Св. Марина“, в резултат на мозъчен кръвоизлив, 17-годишният изпаднал в мозъчна гибел. Бъбреците и черният дроб са трансплантирани в Университетска болница „ Лозенец ”, а сърцето – в Университетска болница „ Св. Екатерина ”.
Изпълнителна организация по трансплантация изрече своите съболезнования към околните на донора и признателност към сътрудниците си от болница „ Света Марина ” – Варна, от Центровете за незабавна помощ във Варна и София, на Военновъздушни сили, както и на трансплантационните екипи.

Междувременно проф. доктор Вилиян Платиканов, районен координатор по донорство и началник на Клиника по анестезиология и интензивно лекуване в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна връчи почетен знак „Златна звезда“ и благодарствено писмо от Изпълнителната организация по трансплантации на две фамилии, които подариха органите на околните с на други пациенти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР