Оренбург остана без победа и след петия кръг на руската

...
Оренбург остана без победа и след петия кръг на руската
Коментари Харесай

Късен щурм донесе първа точка на Оренбург

Оренбург остана без победа и след петия кръг на съветската Премиер лига. Отборът на Владимир Федотов прави слаб старт на сезона и през днешния ден едвам се измъкна от домакинска загуба против новака Тамбов. Оренбург губеше с 0:2, само че две попадения на резервата Джоел Фамейе донесоха равенството 2:2 и първа точка на отбора през акцията.

Тамбов поведе с гол на Седрик Гогуа в 26-ата минута. Центрирането бе на Павел Карасьов, който размени контузения Владислав Кулик още в 12-ата минута, а Гогуа с глава прати топката под гредата. До почивката контузия получи и халфът на домакините Едуард Готлиб, който отстъпи мястото си на Савелий Козлов.
Двубоят стана по-интересен след почивката, когато рискови положения имаше и пред двете порти. В 65-ата минута Александър Руденко парира удар на Бенито, само че в 68-ата появилият се секунди по-рано на терена Хасан Мамтов наказа неточност в центъра на отбраната на Тамбов - 0:2.

Влизането на Фамейе се оказа ключът към обрата за Оренбург. Ганаецът имаше потребност единствено от 4 минути, с цел да върне интригата. След бърза замяна на пасове Артьом Кулишев откри Фамейе и той се разписа с глава. В 78-ата минута нападателят още веднъж беше на точното място и вкара за 2:2.

Малко преди края на постоянното време Валериу Чуперка от Тамбов получи червен картон и единствено блестящите намеси на Гиорги Шелия избавиха гостите от мъчително проваляне.

В класирането Тамбов е 13-и с 4 точки и в идващия кръг ще одобри Краснодар. Оренбург пък ще търси първата си победа против различен дилетант - Сочи.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 5 кръг, събота 10 август  Оренбург 2:2краен резулат  ФК Тамбов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР