Оренбург и Урал направиха 2:2 в изключително напрегнат и драматичен

...
Оренбург и Урал направиха 2:2 в изключително напрегнат и драматичен
Коментари Харесай

Драмите от ШЛ се пренесоха и в Русия: 95-ата минута се оказа щастлива за отбора на Хичо

Оренбург и Урал направиха 2:2 в извънредно под напрежение и трагичен по своя процес мач от 28-ия кръг в съветското състезание. без контузения Николай Димитров гостите от Екатеринбург поведоха с смешен автогол на Адесойе Ойеволе в 51-ата минута, само че позволиха поврат. В петата минута на добавеното време резервата Павел Погребняк заби с глава изравнителното попадение, което може да е с цената на оцеляване за Урал.

Преди този мач тимът на Хичо позволи загуби от Уфа и Спартак (Москва), които го задържаха в рискова непосредственост до дъното на таблицата. С днешното тъждество съставът на Дмитрий Парфьонов се укрепи на 11-ото място и значително си подсигурява оставане в Премиер лигата. Все още има теоретична опция " оранжевите " да играят на бараж за оцеляване, само че единствено при провали от Локомотив (Москва) и Анжи в последните два кръга и неподходящо стичане на събитията в другите дуели.

Николай Димитрое не можа да се възвърне от контузията, получена против Спартак, и не попадна в групата на Урал. На неговото място стартира швейцарецът Марко Араторе. Той действаше по десния фланг в халфовата линия, а а отляво Отман Ел Кабир не спираше да тормози отбраната на Оренбург. Удар на холандеца в 20-ата минута срещна гредата.

Домакините също бяха покрай гола преди почивката, само че след изстрел на Джордже Деспотович в 33-ата минута топката закачи напречната греда и излезе в навън. Ярослав Годзюр пък избави удар на Даниел Мишкич.

В началото на второто полувреме Урал поведе по допустимо по най-неочаквания метод - с автогол на някогашния си футболист Адесойе Ойеволе. Ситуацията в действителност беше доста странна. Ел Кабир насочи болнав удар, само че топката мина сред няколко играчи в бяло и изненада вратаря Евгений Фролов. За негов шанс кълбото се отби от гредата, само че вместо да я почисти, Ойеволе нескопосано я заби в личната си врата.

Последва сериозен напън на Оренбург и още един пропуск на Деспотович. Домакините обаче се добраха до изравнителен гол в 72-ата минута с помощта на Алексей Сутормин. Няколко рикошета пратиха топката на крайници на халфа който се разписа за осми път през сезона. Повторенията обаче ясно демонстрираха, че Сутормин е бил в засада.

Галаджан!!!! #ОренбургУрал 2:1 pic.twitter.com/eTSpVkbqbO
— ФК Оренбург (@fcorenburg) 10 май 2019 година Оренбург продължи да е по-настойчивият тим и справедливо стигна до нов гол. Отбеляза го резервата Артьом Галаджан в 87-ата минута. Футболистите на Владимир Федотов разиграха статично състояние, при което топката беше центрирана към далечната греда, а оттова състезател в бяло я смъкна към непокрития Галаджан и той опъна мрежата с глава от няколко метра. Това обаче не беше всичко. В последните секунди от добавеното време ветеранът Павел Погребняк засече центриране от фаул и донесе скъпоценната точка на Урал.

Равенство остави Оренбург на 8-о място в класирането, с еднакъв брой точки с Ростов. До края на сезона на отбора предстоят мачове с Уфа (гост) и Спартак (домакин).

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 28 кръг, петък 10 май  Оренбург 2:2краен резулат  Урал
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР