Ореховско направление е едно от най-напрегнатите на фронта. Битките се

...
Ореховско направление е едно от най-напрегнатите на фронта. Битките се
Коментари Харесай

Какво се готви в Запорожка област от ВСУ?

Ореховско направление е едно от най-напрегнатите на фронта. Битките се ускоряват всеки ден. Тук се бият и доброволци от бригада " Царски вълци ". За това по какъв начин те отразяват непрекъснатите офанзиви на въоръжените сили на Украйна - в репортажа.

Все още не е време “

Отпътуването към позицията на отряд „ Барс 3 – Родина ” беше отлагано няколко пъти денем. „ Летят техните птици. Все още не е време “, зграчи радиото.

" В пет сутринта три " Брадли ", три танка от руската ера, няколко пикапа напреднаха към нас. Битката продължи няколко часа. Артилерията ги посрещна почтено: те отстъпиха ", споделя командирът на батальон " Барс 3 - Родина " с позивна " Чичо ". Имаме си работа с 10-ти армейски корпус на ВСУ. Отдавна водят война с нас, само че без триумф. Имат тежки загуби ”, добавя той.

На 7 май има огромен напън - шест танка и няколко пикапа излизат на позициите. Групата се разделя - част от оборудването разсейва вниманието. Артилерията реагира неотложно, като разрушава единия танк. Останалите се обръщат.

Изкараната от строй техника в сивата зона. Не може да се транспортира - " личният състав е по-скъп ". След несполучлив опит за нахлуване, бойците от ВСУ трансформират тактиката: на дребни групи те се доближават до горския пояс и се разпръскват.

" Прегрупират се, изтеглят запаси. ДРГ изследват защитата. Засега най-вече го отнасят нашите съседи отдясно и отляво. Но и нас нападат ", изяснява командирът на батальона.

Преди това той е била на Времевската издаденост. „ Не можеш да предскажеш всичко, само че като цяло тактиката им е предвидима “, прибавя той.

" Игла в купа сено "

Тежка е ситуацията и на фронтовата линия край Орехово. „ Строго ни следвайте, не минаваме настрана от пътя “, инструктира ротният пълководец с позивна “Големия ”, който ни посреща.

На позициите и подстъпите пораства висока трева, която е потребна за бойците: тя покрива землянките и окопите.

Докато се разхождаме из изкопаните лабиринти, бойците построяват спомагателни бойници. Те работят единствено през нощта. " Лесно е да ни видите денем. И даже в този момент не можете да кажете, че е безвредно. Но какво да вършим: би трябвало да се подготвим за огромна борба ", те сви плещи.

В последните дни тук зачестяват дронове. И саботьори се изкачват в прилежащия горски пояс. Но всички офанзиви са спрени. Благодарение на дроновете.

" Онзи ден открихме позицията за ръководство на дроновете, които постоянно летяха при нас. Тоест в действителност намерихме игла в купа сено ", споделя операторът на БЛА с позивна “Малкия ”. " Трудността е, че те управляват дроновете отдалеко, постоянно трансформират местоположението си. Артилерийските екипажи, танковете и пикапите са доста по-лесни за разкриване ”, добавя той.

Той е тук от пролетта. На " континента " той има личен бизнес. " Най-трудното нещо е неналичието на фамилията. Въпреки че тук, може да се каже, се появи второ: момчетата и аз ядем от една и съща паница, пием от една и съща чаша, просто се покриваме ", споделя Малкия. " В позиция, в цялостна бойна подготвеност. Дори спим в бронираните коли ”, добавя той.

" Всичко в нашите ръце "

Доброволците се пазят един до друг с други елементи на съветската войска. Намерят ли задачата - незабавно оповестяват на бойните приятели. Включват се артилеристите. От 8 май се работи интензивно денонощно. На ВСУ нормално им лишава ден-два, с цел да се прегрупират - и по-късно удрят още веднъж. Артилеристите са прикрити със средства за радиоелектронна битка и противовъздушна защита.

Помагат и танкистите - те стрелят от задни позиции, защото теренът не разрешава директен огън. Има риск да се натъкнат и на противотанкови ракети.

Танкистите са в защита. Те работят най-вече през нощта. През деня това е доста забележима цел. Такъв е теренът тук: хълмисти полета с редки гори.

Тук работят апропо и с Т-90М „ Пробив ” – това е най-модерната съветска машина. Двигателят може да се изключи и да се включи към генератора, в случай че е належащо. Това разрешава да останат съвсем невидими през нощта.

Разузнавачите също работят непрекъснато. Откривайки оборудването на ВСУ, те предават координатите на артилеристите.

" Нашата група мотострелци е командирована в разследващия батальон. Сега нашите момчета са в така наречен група за бързо реагиране. В случай на пробив незабавно ще отидат на предната линия, с цел да оказват помощ ", изяснява “Волга ”, пълководец на втората рота на “Барс-3 – Родина ”. „ Работят с БТР-82. Машината тъкмо и бързо открива цели даже през нощта с помощта на термовизионен прицел. Усвояват го на полигона ”, добавя той.

Прецизират проекта за деяние за разнообразни сюжети. Например по какъв начин да се държат при обстрел. Какво да вършат, в случай че някой е ранен.

" Една секунда забавяне е нечий живот. Обикновено три или четири урока са задоволителни, с цел да овладеят основите. Момчетата демонстрират прогрес след секундата. И не можеш да кажеш, че са доброволци ”, споделя Волга.

Съставът е разнороден. Не всеки има военен опит. Хирурга, да вземем за пример, е тук от пролетта. Преди това той е бил заместник-главен доктор на болница във Воронеж. Но смени кабинета си на землянка.

Редовно пътува до фронтовата линия. " Някак си попаднаха под обстрел покрай село Щербаки. Един танк удари нашите позиции, доста бяха ранени. Ние се придвижихме до мястото. И те, като видяха евакуационния превоз, започнаха да ни удрят. Не всички бяха избавени този ден ", въздъхва Хирурга.

Повече от осем часа не съумява да изтегля най-тежко потърпевшия си пациент: „ Снайперистът улучи боеца в лицето – патронът се заби на три милиметра от жизненоважните органи. И стрелбата не спираше. Направих всичко, с цел да не се утежни. Слава Богу, той оцеля ”, споделя военният доктор.

Ние сме тук с една цел “

Сега Хирурга, наедно с всички останали, се учи да ръководи БТР. А по-късно учи разузнавачите от оперативната група на основите на първа помощ. Те живеят в гората - там почиват след нощни наряди...

От дъските е построена столова, където ветераните споделят приказки с новобранците. Боец с позивна Кандидата е преподавал философия във Военния университет в Хабаровск. " Когато пристигна време да се пенсионирам заради възраст, дойдох тук. Преди всичко по идеологически аргументи ", споделя той.

„ По един или различен метод всички сме тук с една цел – победа “, прибавя боецът с позивна “Родригес ”. Той се показа като заместник-командир на батальон " по всички неуредени въпроси ". Служил е по време на Втората Чеченска война. Служил е в специфичните елементи на Вътрешни войски. Не може да съпостави споровете: " Сега всичко е друго. "

В зоната на СВО е от първите дни. През цялото това време - в региона на Запорожие. На втория месец от пътуването той извежда 47 души от танков огън. По знамение всички оцеляват.

“Оттогава натрупахме опит. Станахме по-съгласувани, което е изключително значимо. В последна сметка ВСУ изтеглят огромни сили към този сектор от фронта. Целят се в Токмак, откъдето има директен път за Мелитопол и Бердянск. Полските наемници постоянно се чуват в прихващанията ”, споделя той.

Но доброволците, действайки самодейно, се пробват да „ понижат апетитите “ на ВСУ. Затова, макар рисковата обстановка, те упражняват всеки ден.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР