Орехът е бил използван от хората за лечение от древни

...
Орехът е бил използван от хората за лечение от древни
Коментари Харесай

Неподозираните ползи от зелените орехчета

Орехът е бил употребен от хората за лекуване от антични времена. Оказа се обаче, че младите зелени орехи имат даже по-полезни свойства от зрелите, справяйки се с такива проблеми, които формалната медицина от време на време отхвърля.

На първо място, невероятно е да не споменем витамин С. Именно в зелените плодове наличието на витамин С надвишава наличието му във всеки цитрусов плод 50 пъти. Според същия показател те са повече от 8 пъти по-добри от касис, обичайно считан за пример за " наличие на витамини ". Но това е единствено в зелените плодове, в узрелите ядки наличието на аскорбинова киселина към този момент е доста понижено.

Важен е фактът, че зелените ядки са богати на витамин Р, който оказва помощ за поддържането на организма и усилва усвояването на аскорбиновата киселина. В последна сметка това е изключително значимо за тези, които не са безразлични към пушенето или алкохола, чийто живот е изпълнен със стрес и чийто метод на живот мъчно може да се назова мобилен.

Зелените плодове са първенци на природата по наличие на йод, което дава опция за решение на доста проблеми, породени от дефицит на йод.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР