Орбан въвежда извънредно положение в Унгария.Унгарският министър-председател Виктор Орбан обяви, че

...
Орбан въвежда извънредно положение в Унгария.Унгарският министър-председател Виктор Орбан обяви, че
Коментари Харесай

Орбан обяви от утре извънредно положение в Унгария

Орбан вкарва изключително състояние в Унгария.

Унгарският министър-председател Виктор Орбан обяви, че от сряда в страната ще бъде въведено извънредно състояние на фона на спора в Украйна, който провокира стопански разтърсвания в Европа.

Орбан разгласи желанието си през днешния ден във видеопослание, оповестено във Фейсбук. Това се случи незабавно, откакто бе формирано новото му държавно управление, заяви " Блумбърг ", съобщи Сега.

Виктор Орбан съобщи, че конфликтът в Украйна заплашва енергийната и финансовата сигурност на страната. " Виждаме, че войната и глобите на Брюксел доведоха до големи стопански разтърсвания и повишение на цените. Светът е на ръба на икономическа рецесия. Правителството, упражнявайки правото си според конституцията, обяви извънредно състояние от среднощ ", сподели той.

Очаква се на следващия ден заран да бъдат оповестени първите стъпки на изпълнителната власт при тази обстановка.

Извънредното състояние като нов управнически инструмент бе утвърдено от Народното събрание по-рано през днешния ден.

По-рано във вторник Орбан, който поредно се опълчва на ембаргото на Европейски Съюз върху вноса на съветски нефт, написа послание до ръководителя на Европейски Съюз Шарл Мишел, в което удостовери позицията на страната си

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР