Оранжев предупредителен код за силен вятър е издаден от Националния

...
Оранжев предупредителен код за силен вятър е издаден от Националния
Коментари Харесай

`Жълт и оранжев код за силен вятър в почти цялата страна

Оранжев сигнален код за мощен вятър е публикуван от Националния институт по метеорология и хидрология за 8 област – Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Шумен, Търговище, В. Търново и Габрово. За всички останали области без Видин и Плевен издаденият код е жълт. В Благоевград и Смолян жълтият код е и за дъжд.

Атмосферното налягане през днешния ден ще се задържи доста по-ниско от междинното за месеца, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Днес ще бъде най-вече облачно. Валежи от дъжд ще има тук-там в Южна България, обилни след обяд и през нощта против понеделник в Рило-Родопската област. Вечерта ще завали и в Северозападна България, само че там преваляванията ще са слаби. Вятърът от юг ще се усили и ще бъде мощен и плевел, единствено в западната половина от Дунавската низина ще е слаб до сдържан. Ще се задържи топло за февруари с оптимални температури сред 14° и 19°, в София – към 16°.



В планините ще бъде най-вече облачно. Главно в Рило-Родопската област ще има превалявания от дъжд, над 1800-2000 метра – от сняг. Ще духа мощен и плевел юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра – към 2°.

Предимно облачно ще бъде и по Черноморието, само че без превалявания. Ще духа мощен и до плевел вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето по южното крайбрежие ще бъде 2-3 бала, а по северното 3-4 бала.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР