Оранжев код за значителни валежи, придружени с локални гръмотевични бури,

...
Оранжев код за значителни валежи, придружени с локални гръмотевични бури,
Коментари Харесай

Оранжев код за валежи и гръмотевични бури утре във Варна

Оранжев код за обилни превалявания, съпроводени с местни гръмотевични стихии, е разгласен за на следващия ден (2 септември) в област Варна. Вечерта и през нощта против събота преваляванията ще се усилят. На места в региона количествата ще доближат 40-70 mm, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Оранжев код е в действие още за областите Враца, Видин и Монтана. За останалите райони в страната е разгласен жълт код за превалявания и гръмотевична активност.

Утре над Ч ерноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има превалявания с гръмотевици. Има условия за обилни количества. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури 25°-27°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

През идващото денонощие над страната ще доминира облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има денем над Горнотракийската равнина и Източна България. На доста места с спирания ще има превалявания, съпроводени с гръмотевици. През нощта обилни ще са количествата тук-там в западната половина от страната, а денем - на доста места из цялата страна.

Очакват се градушки. Ще духа до сдържан вятър от североизток, а в западната половина от Дунавската низина - от северозапад. Температурите ще продължат да се намаляват и оптималните ще бъдат от 18°-20° тук-там в северозападната част от страната до 28°-30° тук-там в Източна България, където ще има и слънчеви часове. В София предстояща оптималната температура: 19°-20°. През нощта против събота обилни превалявания и мощни гръмотевични стихии ще има по Черноморието, а в останалата част от страната преваляванията ще са в развой на прекъсване.

Над планините ще е най-вече облачно, по билата и мъгливо. Временни разкъсвания на облачността ще има денем над Родопите и Странджа. На доста места ще вали дъжд. Има условия за обилни превалявания с гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра към 15°, на 2000 метра - към 10°.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР