Оранжев код за значителни валежи е обявен в 4 области

...
Оранжев код за значителни валежи е обявен в 4 области
Коментари Харесай

Оранжев код по морето за валежи и гръмотевици

Оранжев код за обилни превалявания е разгласен в 4 области в Източна България. Предупреждението от Национален институт по метеорология и хидрология се отнася за Добрич, Шумен, Варна и Бургас.

За Силистра, Разград, Търговище, Сливен и Ямбол е публикуван жълт код.

Днес над източните региони от страната облачността ще остане забележителна и ще има интензивни превалявания и гръмотевици. Преди обяд над Западна и Централна България ще бъде най-вече слънчево.

След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в планинските региони, ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици.

Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър север-северозапад. Максималните температури ще са в необятни граници, от 20° - 22° тук-там в Източна България до към 29 в северозападните региони от страната.

В източните региони на Стара планина, Сакар и Странджа облачността ще е забележителна и ще има интензивни превалявания и гръмотевици. Преди обяд в масивите от Западна и Централна България ще бъде най-вече слънчево, само че след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен вятър от север-северозапад.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, ще има интензивни превалявания от дъжд и гръмотевични стихии. На места количествата ще са обилни. Ще духа сдържан вятър от северната четвърт. Максималните температури ще са 18°-21° , близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР