Оранжев код за силен вятър и валежи от сняг е

...
Оранжев код за силен вятър и валежи от сняг е
Коментари Харесай

Ограничено е движението за камиони над 12 тона по пътя Обзор – Слънчев бряг

Оранжев код за мощен вятър и превалявания от сняг е разгласен през днешния ден за областите Бургас. В утринните часове се чакат умерени снеговалежи, в композиция със мощен до плевел вятър от север-североизток с пориви 30 м/с, ще има условия за виелици и навявания.

Очаква се формиране на снежна завивка до 10-15 см. Към момента пътищата в област Бургас са проходими при зимни условия, оповестиха от Областно пътно ръководство. Ограничено е придвижването за камиони над 12 тона по пътя Обзор – Слънчев бряг. Причината е снегопочистване. През нощта е валял сняг в региона на община Малко Търново и по пътя Средец - Елхово. В момента пътищата там се почистват. Всички пристанища на територията на Бургас са отворени. Няма анулирани полети на Летище Бургас.

Около 10 см. в община Омуртаг и към 6 см. в Антоновско е образувалата се снежна завивка от тази нощ. Пътните настилки там са опесъчени, а придвижването се прави при зимни условия припомнят от Областното пътно ръководство в Търговище. Само по високите места пътните настилки в Разградско са заскрежени, само че към този момент лугирани, оповестяват от Областното пътно ръководство там. В Силистренско, Русенско и Шуменско пътищата са сухи, само че в тези области към момента духа мощен северен вятър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР