Оранжев код за силен вятър е обявен за областите -

...
Оранжев код за силен вятър е обявен за областите -
Коментари Харесай

Опасно време в събота, вижте в кои области

Оранжев код за мощен вятър е разгласен за областите - София-област, София-град, Кюстендил, Перник, Добрич, Силистра, Разград, Варна за на следващия ден - 11 ноември, предизвестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Жълт код за вятър е разгласен за областите - Видин, Монтана, Враца, Благоевград, Плевен, Велико Търново, Ямбол, Сливен, Кърджали, Стара Загора, Габрово, Пловдив.

Над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. Преди обяд на обособени места в равнините и котловините видимостта ще е краткотрайно понижена. Постепенно облачността от запад-югозапад ще се усилва и вплътнява и след обяд тук-там в Югозападна България ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 12° и 17°, в София към 11°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд с раздрана висока облачност. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 14°-16°. Температурата на морската вода е от 12° по северното крайбрежие до 18° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността от запад-югозапад също ще се усили и след обяд в масивите от Югозападна България ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 3°./24 chasa.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР