Оранжев код за Северна и жъкт код в Южна България

...
Оранжев код за Северна и жъкт код в Южна България
Коментари Харесай

Още порои и градушки

Оранжев код за Северна и жъкт код в Южна България е в действие през днешния ден, с предизвестия за стихии, порои и градушка.

До момента най-вече е дъжда в Плевен и Кнежа- цели 118 л/кв.м

Днес през страната, от запад на изток, ще премине леден атмосферен фронт. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има интензивни превалявания, съпроводени със мощни гръмотевични стихии и градушки. Значителни количества ще има в Северозападна и Централна България, по здрач и в Източна. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух. В източните региони вятърът към момента ще е от североизток, само че по здрач и там ще се ориентира от северозапад. Температурите ще се намалят доста и оптималните ще са най-вече сред 19° и 24°, по-високи ще останат в Източна България и в местата с повече слънчеви часове. През нощта против вторник преваляванията ще продължат основно в централните и източните региони от страната.

През нощта в Централна и Източна България ще продължи да се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Всила е оранжев код, за интензивни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. В Западна България преваляванията ще отслабват и до сутринта ще спрат.

Утре преди обяд към момента тук-там в Източна България ще има валежи, само че към този момент по-слаби и в развой на прекъсване. Над останалата част от страната облачността ще се раздира и понижава, в следобедните часове до най-вече слънчево време. В източната половина от страната ще духа сдържан и краткотрайно мощен север-северозападен вятър. Максимални температури - сред 21° и 26°.

През идващите дни времето ще е най-вече слънчево, с развиване на купеста облачност след обяд, само че вероятността за превалявания е дребна. Още в сряда вятърът и в Източна България ще отслабне. Бавно ще се затопля и в петък и събота оптималните температури ще са сред 29° и 34°. В събота по-късно след обяд ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността и тук-там, основно в Западна България ще превали и прегърми.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР