Оранжев код за опасно време в 5 области на страната.

...
Оранжев код за опасно време в 5 области на страната.
Коментари Харесай

Синоптиците предупреждават за тежка метеорологична обстановка в следващите няколко дни

Оранжев код за рисково време в 5 области на страната. Синоптиците предизвестяват за значителни превалявания от дъжд в Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали. По високите елементи на планините те ще бъдат от сняг.

"В момента температурите са позитивни, тъй че в множеството региони от равнинната част на страната вали дъжд. Количествата на преваляванията са под 10 литра на кв. метър към момента, само че ситуацията следва. Предстои и захлаждане от Северозапад. Тази нощ в Северозападна България валя сняг - там ще продължи да вали сняг в планините ", сподели в утринния блок на Българска национална телевизия Анастасия Стойчева, синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология.

"Всъщност по-тежкият ден ще е утрешният - петък, в който количеството на преваляванията в Югозападна България ще доближат и надвишават 50 литра на кв. метър. При това снежната завивка, която ще се образува в Западната и Южната част на Родопите, ще е най-значителна. Там са вероятни количества на дъжда до стотина литра, т.е. при температури негативни на надморска височина над 1000 - 1200 м ще, вали сняг и снежната завивка ще е забележителна. Очакваме тежка метеорологична конюнктура, не че това не се е случвало, само че въпреки всичко дано да му обърнем внимание ", прикани Стойчева.

Най-точната прогноза за времето може да намерите тук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР