Оранжев код за опасно време е в сила за една

...
Оранжев код за опасно време е в сила за една
Коментари Харесай

Заснежена седмица: Жълт код в цялата страна, температурите падат до

Оранжев код за рисково време е в действие за една област за през днешния ден, предизвестяват синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология. Във всички останали области на България за понеделник е разгласен жълт код за ниски температури, а в някои и за мощен вятър . Очакват се оптималните температури да останат под 0° . Ще духа мощен северен вятър с пориви 20-24 m/s.

Оранжевият код е разгласен за област Сливен , където също ще има ниски температури и вятър. Ще духа мощен северен вятър с пориви до към 26 m/s. В региона ще бъде мразовит ден .
 
 карта времето Национален институт по метеорология и хидрология
От Национален институт по метеорология и хидрология обръщат внимание, че ниските температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и заболели хора, възрастни, деца и бездомници .

Остават и изискванията за виелици и навявания . Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 9° и минус 4° , а оптималните - сред минус 4°и 1°. В София минимална - към минус 8°, оптималната - минус 3° - минус 4°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа мощен северен вятър и ще има виелици. Максимални температури: сред 0° и 2°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно с валежи от сняг. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към минус 8°, на 2000 метра - към минус 15°.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР