Оранжев код за опасно силен вятър е обявен за осем

...
Оранжев код за опасно силен вятър е обявен за осем
Коментари Харесай

Оранжев код за опасно силен вятър за осем области на страната

Оранжев код за рисково мощен вятър е разгласен за осем области на страната, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Предупреждението е за областите Бургас, Велико Търново, Габрово, Кърджали, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол. Очаква се поривите напразно да доближат 28 м/сек.

Днес ще бъде най-вече облачно. Валежи от дъжд ще има тук-там в Южна България, обилни след обяд и през нощта против понеделник в Рило-Родопската област. Вечерта превалявания ще има и на обособени места в Северна България, само че ще са слаби. Вятърът от юг ще се усили и ще бъде мощен и плевел, единствено в западната половина от Дунавската низина ще е слаб до сдържан. Ще се задържи топло за февруари с оптимални температури сред 14° и 19°, в София - към 16°.

В планините ще бъде най-вече облачно. Главно в Рило-Родопската област ще има превалявания от дъжд, над 1800-2000 метра - от сняг. Ще духа мощен и плевел юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 2°.

Предимно облачно ще бъде и по Черноморието, на обособени места с превалявания от дъжд. Ще духа мощен и до плевел вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето по южното крайбрежие ще бъде 2-3 бала, а по северното 3-4 бала.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР