Оранжев код за обилни валежи е обявен за днес за

...
Оранжев код за обилни валежи е обявен за днес за
Коментари Харесай

Оранжев код: Поройният дъжд ще премине в снеговалеж в Пловдив

Оранжев код за значителни превалявания е разгласен за през днешния ден за Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .
Прогнозата за Пловдив бе за превалявания от дъжд, само че още през вчерашния ден алармирахме, че минимално намаляване на температурите може да трансформира снега в снежна буря. Първите индикации това да се случи към този момент са налице. Според синоптиците, тази вечер дъждът ще премине в сняг и е доста допустимо да образува снежна завивка в Пловдив.

Днес почналите от запад превалявания от дъжд, ще обзет цялата страна и тук-там ще са обилни. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан до мощен и с него ще нахлува леден въздух. С понижението на температурите, още преди обяд, по високите полета на Западна България, а по-късно денем и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна завивка. В по-голямата част от страната температурите ще са без дневен ход - най-вече сред 0° и 5°, в източните региони до 10°-12°. През нощта против вторник преваляванията ще продължат, като и в Централна България дъждът ще премине в сняг и там също ще се образува снежна завивка.
Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за ноември - ще продължи да се намалява.

Над планините ще бъде облачно, със снеговалежи. В масивите от западната половина от страната преваляванията ще са обилни. Ще се образува нова снежна завивка. Ще духа мощен до плевел вятър по билата от южната четвърт, а в по-ниските региони от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 1°, на 2000 метра - към минус 3°.

Над Черноморието ще бъде облачно, ще стартират превалявания от дъжд, след обяд обилни. Максимални температури на въздуха: 10°-12°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР