Оранжев код за интензивни валежи и силен вятър е в

...
Оранжев код за интензивни валежи и силен вятър е в
Коментари Харесай

Очаква се повишение на речните нива, щети и пострадали

Оранжев код за интензивни превалявания и мощен вятър е в действие за страната. Очакват се покачвания на речните равнища, предизвестяват от Министерство на околната среда и водите.

Жена е потърпевша, откакто дърво е паднало и я е наранило на паркинга в градската градина в Шумен. По първична информация дамата е с фрактури, откарана е в регионалната болница.

Силна стихия отнесе покривите на близо 100 къщи в исперихското село Лъвино. Не се оповестява за потърпевши хора. В момента заседава Общинският щаб за отбрана от бедствия и повреди.

В София от сутринта екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита " са реагирали на пет сигнала свързани със завирявания в регионите " Красна поляна ", " Витоша ", " Кремиковци ".

Продължава възобновяване на електрозахранването в Смолян след разразилата се стихия през днешния ден. Има скъсани електропроводи и развалени покриви и на територията на община Баните. Дежурни екипи работят по премахване на повредите.

В селата Житница и Дуванлии в община Калояново също е прекратено електроподаването.

В Пловдив са получени 7 сигнала за паднали дървета. Дървета са паднали върху пътни платна в селата Бегунци, Нареченски бани и в региона на Карлово.

От минал над с. Долец, община Дулово смерч, има изпопадали дървета и електрически стълбове, скъсани жици и отнесени покриви на къщи, заяви регионалният шеф на Силистра Минчо Йорданов. От метеорологичната обсерватория обявиха, че скоростта напразно е надвишавала 20 метра в секунда, написа БНР.

Има данни и за градушки. По места - с величина на грахово зърно. 

Бурни ветрове събориха дървета и клони и затрудниха придвижването по пътищата в област Стара Загора.

Във Велико Търново са наводнени кръговите кръстовища към регионалната болница.

Наводнени сектори имаше в няколко квартала на Перник.

Проливен дъжд, съпроводен с плевел вятър и гръмотевици остави без ток 10 села в община Тунджа. Екипи отстраняват повредите по мрежата. В Ямбол са подадени десетки сигнали за паднали дървета и клони, които сега се разчистват.

Временно е затворен пътят сред стралджанските села Воденичане и Иречеково, поради паднало на платното дърво.
Няма подадени сигнали за наводнени жилищни здания и икономически постройки, съобщи кореспондентът ни Даниела Костова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР