Оранжев код за дъжд обявен за днес за област Видин.

...
Оранжев код за дъжд обявен за днес за област Видин.
Коментари Харесай

Жълт код за дъжд в 10 области, за Видин е оранжев

Оранжев код за дъжд разгласен за през днешния ден за област Видин. Очакват се  обилни превалявания - до 65 литра на квадратен метър. В други 10 области от Западна и Южна България работи предупредителен  жълт код за дъжд.

А в 15 области най-вече в източната част на страната е в действие жълт код за мощен вятър. Само в областите Плевен, Русе и Пловдив за през днешния ден не са оповестени предизвестия.

Днес ще бъде най-вече облачно и на доста места ще има превалявания от дъжд, обилни в крайните северозападни региони, а вечерта и през нощта против понеделник в Западна и Централна България, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. В Източна България преваляванията ще са слаби и на обособени места. Там, както и тук-там северно от планините, ще духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър. Ще остане топло за сезона с оптимални температури сред 17° и 22°, по-ниски в крайните северозападните региони, където ще вали съвсем без спиране, както и по поречието Дунав, там вятърът ще е от изток-североизток.

Източник: Национален институт по метеорология и хидрология

 
 Карта на рисковите феномени за 20.11.2022 г./НИМХ Карта на рисковите феномени за 20.11.2022 г./НИМХ
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР