Оранжев код за бурен вятър е издаден от НИМХ за

...
Оранжев код за бурен вятър е издаден от НИМХ за
Коментари Харесай

Оранжев код за бурен вятър в 8 области

Оранжев код за плевел вятър е публикуван от Национален институт по метеорология и хидрология за 8 области. Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пазарджик, Пловдив и Сливен. За останалата част от страната предизвестието е за жълт код за мощен вятър.

Днес преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира и понижава. По-значителна ще се задържи над източната половина от страната и там ще има валежи от дъжд, на обособени места в Североизточна България – дъжд и сняг.

Ще е прохладно с сдържан и мощен вятър от запад-северозапад, който по здрач последователно ще отслабва. Минималните температури ще са сред 1° и 6°, а оптималните – сред 5° и 10°. В София минимална – към 1°, оптималната – към 5°.

Над планините ще има забележителна облачност с превалявания от сняг. След обяд в масивите от Западна България снеговалежите ще стопират и облачността ще са раздира. Ще духа мощен до плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 3°, на 2000 метра – към минус 10°.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд. Ще е прохладно, с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър.
Всичко за Вашата сватба

Максимални температури: 8°-9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg