Оранжев код е в сила за 3 август за някои

...
Оранжев код е в сила за 3 август за някои
Коментари Харесай

Оранжев код е в сила за 3 август за някои области на страната

Оранжев код е в действие за 3 август за някои области на страната. Това са Пловдив, Ловеч, Русе, Ямбол, Стара Загора и Велико Търново. Там ще бъде горещо с оптимални температури 39°-40°.

За останалата част на България предизвестието е в жълт цвят, като там живакът ще доближи до 35-38 градуса.

Днес след обяд през страната от запад на изток ще минава атмосферно разстройване. Ще се развива купеста, в обособени региони и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми.

Вятърът в Дунавската низина краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до сдържан, в източните региони от страната ще остане от юг-югоизток. Дневните температури ще се покачат още и оптималните ще бъдат най-вече сред 32° и 37°, в София - към 32°.

Атмосферното налягане ще е близо до междинното за месеца и ще се задържи съвсем без смяна.

До среднощ на обособени места, основно в източните региони, към момента превалява, само че до сутринта облачността ще намалее до най-вече ясно. Ще е съвсем безшумно. Утре ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб южен, след обяд в Източна България до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 35° и 40°. 

В планините времето ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 28°, на 2000 метра - към 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 27° и 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°, на север от н. Калиакра 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР