Оранжев код е в сила за 17 области за днес

...
Оранжев код е в сила за 17 области за днес
Коментари Харесай

Странно време днес! Кодове, вятър, Варна е със сериозно предупреждение

" Оранжев " код е в действие за 17 области за през днешния ден – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пазарджик, Пловдив, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Сливен, Шумен, Разград, Силистра, Варна и Добрич. Прогнозите са, че в тях вятърът ще доближи междинна скорост сред 20 и 25 м/сек., допустимо е на моменти да е до 32 м/сек.

В областите София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Стара Загора, Смолян, Кърджали, Ямбол и Бургас и Хасково кодът е " жълт ". Там се чака вятърът от запад-северозапад да бъде със скорост сред 14 и 19 м/сек, а на моменти и до 24м/сек.Днес доста ще се усили северозападният вятър. По-късно денем с него ще стартира да нахлува леден въздух. Облачността ще е променлива, след обяд по-често забележителна. На места по преминаващия леден атмосферен фронт ще има валежи от дъжд, в планините – от сняг. Значителни превалявания не се чакат. Максималните температури ще бъдат сред 17° и 22°. През нощта от северозапад облачността бързо ще понижава, само че с внезапното захлаждане в обособени региони на Предбалкана е допустимо да прехвърчи сняг.

Над планините ще има променлива, постоянно забележителна облачност. На места ще превали дъжд, над 2000 метра – сняг, само че до вечерта с предстоящото внезапно захлаждане сняг ще превали и в ниските планински елементи. Ще духа плевел, по върховете краткотрайно ураганен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра – към 3°, само че след пладне внезапно ще става студено.

Над Черноморието облачността ще е променлива, постоянно забележителна. Преди обяд ще духа до сдържан вятър от запад-югозапад. След обяд доста ще се усили северозападният вятър. След пладне и вечерта, по прекосяването на студения атмосферен фронт, тук-там ще превали слаб дъжд. Максималните температури на въздуха и на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР