"Оранжев" код е обявен за утре за няколко области заради

...
"Оранжев" код е обявен за утре за няколко области заради
Коментари Харесай

Зимата ни удря с мощна втора вълна, идват снежни виелици, преспи и навявания

"Оранжев " код е разгласен за на следващия ден за няколко области поради сняг и вятър. През денонощието там ще има превалявания от дъжд, които ще минават в сняг. До вечерта ще се образува снежна поривка по крайбрежието на морето до към 5 см, а навътре в региона и повече. Ще духа мощен североизточен вятър, ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания. Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология п. През идващото денонощие над страната метеорологичната конюнктура ще продължи да се усложнява. През нощта снеговалежите ще се усилят и снежната завивка ще се усилва.
С сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър ще продължи да нахлува леден въздух. Ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания. Минималните температури ще бъдат най-вече сред минус 5° и 0°. Утре от югозапад преваляванията краткотрайно ще отслабват и в доста региони за малко ще спрат, само че по здрач от юг още веднъж ще се засилват.
Североизточният вятър ще отслабне, ще се ориентира от северозапад и в източната половина от страната ще е сдържан, по Черноморието и краткотрайно мощен. Максималните температури в по-голямата част от Северна България ще са към нулата – там ще вали сняг, в Южна и по Черноморието – до 6°-8° и там снегът краткотрайно ще минава в дъжд, и има условия за обледяване на проводници. През нощта против събота в по-голямата част от страната още веднъж ще вали сняг.
Над планините ще бъде облачно със снеговалежи, които денем краткотрайно ще отслабнат, тук-там и ще спрат, само че вечерта от юг още веднъж ще се засилват. Ще духа сдържан север-северозападен, по билата мощен юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 0°, на 2000 метра – към минус 5°.
Над Черноморието ще е облачно с превалявания, като денем снегът ще премине дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 6-8°. Температурата на морската вода е 7°. Вълнението на морето ще е 4 бала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР