Оранжев и жълт предупредителен код за опасно време в петък

...
Оранжев и жълт предупредителен код за опасно време в петък
Коментари Харесай

Опасно време в цялата страна в петък

Оранжев и жълт сигнален код за рисково време в петък е в действие за цяла България. Това разгласи Националният институт по метрология и хидрология към Българска академия на науките.

Оранжев код за снеговалежи и вятър е разгласен за девет области- Плевен, Ловеч, Габрово, ВеликоТърново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен. В тези области метеоролозите предизвестяват за продължаващи снеговалежи и нова снежна завивка над 20 см. В композиция със мощния вятър остават изискванията за виелици и навявания.

В останалите области от страната е разгласен жълт код. В Североизточна България снегът ще бъде съпроводен със мощен вятър.

В Южна България и по крайбрежието ще вали дъжд. Ще духа мощен север-северозападен вятъри има условия за обледяване на проводници.

В по-голямата част от Северна България оптималните температурите ще са към нулата, а в Южна и по Черноморието – до 6-8 градуса. и там снегът краткотрайно ще минава в дъжд, и има условия за обледяване на проводници.

Пътищата са обработени при зимни условия. Има риск от заледявания и поледици. Шохьорите да карат деликатно и със съобразена скорост
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР