“Оранжев“ и “жълт“ код за валежи от дъжд и сняг

...
“Оранжев“ и “жълт“ код за валежи от дъжд и сняг
Коментари Харесай

Оранжев код за дъжд и сняг за голяма част от страната

“Оранжев “ и “жълт “ код за превалявания от дъжд и сняг са оповестени за територията на съвсем цялата страна, оповестява Националният институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. Причината е средиземноморския циклон “Татяна “, който минава през централните елементи на Балканите.

Областите с “оранжев код “, където ще има по-значителни превалявания от дъжд и сняга са - София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Благоевград, Смолян,Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали.

За девет области на страната е разгласен “жълт “ код за превалявания.

Във Видинска област се чака да бъде дъждовно, с количества на дъжда 10-20 л/кв.м. В областите Русенска, Разградска, Търговщка, Шуменска, Варненска, Бургаска, Сливенска, Ямболска също ще вали дъжд, като предстоящите количества на преваляванията са сред 15 и 25 литра на квадратен метър.

Във вторник следобед преваляванията ще спрат. Най-топло ще е в Югоизточна Българияс оптимални температури сред 7 и 13 градуса. В Западна и Северна България няма да е по-топло от 3 градуса денем, а през нощта въздухът ще изстине до минус 4.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР