Оранжерия за отглеждане на канабис е била намерена от криминални

...
Оранжерия за отглеждане на канабис е била намерена от криминални
Коментари Харесай

В рамките на седмица: Разкрита е втора оранжерия за канабис в Пазарджишко

Оранжерия за развъждане на канабис е била открита от престъпни служители на реда от РУ-Пазарджик.

Вчера чиновници от „ Криминална полиция “ са осъществили профилирана полицейска акция по противопоставяне на разпространяването и производството на опиати. Тя е била извършена на територията на пазарджишкото село Добровница .

Полицаите са претърсили къща, населявана от 55-годишен мъж от Велинград. Оказало се, че парцелът е унаследен и е употребен от него . В двора е била открита полиетиленова оранжерия, в която стопанинът е отглеждал общо 91 растения от рода на конопа . Те били в друг стадии на развиване , като криминалистите открили съществуване на насаждения с височина сред 60 см и 180 см. Общото тегло на откритата зелена маса от канабис е 73.35 кг.

При траялите дейности по следствие екипите от бранша са разкрили още 27 полиетиленови плика със суха зелена маса от глави и съцветия, които били изсушени и подготвени за реализация. Тяхното тегло е близо 15 кг .

Цялата открита марихуана и съоръжение са били конфискувани, а притежателят им е арестуван в ареста за период от 24 часа. Спрямо него е формирано досъдебно произвеждане под надзора на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по документиране на незаконната активност на мъжа продължава.

От ОДМВР-Пазарджик напомнят, че в границите на седмица това е втората наркооранжерия в същото обитаемо място, чието действие е обезвредено от чиновниците на бранш „ Криминална полиция “ при РУ-Пазарджик. Общото количество марихуана конфискувано при двете акции е близо 78 кг зелена и към 15.4 кг суха маса от глави и съцветия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР