Оранжерии за отглеждане на канабис е разкрита в поповско село

...
Оранжерии за отглеждане на канабис е разкрита в поповско село
Коментари Харесай

МВР спипа 44-годишна с наркооранжерия

Оранжерии за развъждане на канабис е разкрита в поповско село Долец. Иззети са близо 600 саксии с 27 кг канабис и 2 кг суха тревиста маса от същото наркотично вещество, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище.

Трите високотехнологични оранжерии са построени навътре в някогашен икономически двор в обитаемото място. Акцията по претършуване на постройката е осъществена през вчерашния ден. Имотът е стопанисван от 44-годишна жена от Попово.

Криминалистите са разкрили 589 саксии с отглеждани в тях растения с общо тегло 27 кг зелена тревиста маса, която при изработен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. Оранжериите са били ситуирани в хале, разграничено на три елементи. Растенията в тях са се намирали в почти идентична фаза на развиване.

При последвало на същия ден претършуване и изземване в дома на същата жена в Попово е открит пакет със суха тревиста маса – канабис, с тегло 2 кг. В избено помещение към жилището е открита оборудвана лаборатория без растения в нея.

44-годишната жена е арестувана в РУ-Попово. Работата по документиране на случая се реализира под управлението на прокурор от Районната прокуратура в Търговище.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР