Оралната хигиена е важна, приканвам хората да бъдат още по-бдителни

...
Оралната хигиена е важна, приканвам хората да бъдат още по-бдителни
Коментари Харесай

Стоматолог: Изпълняваме лекарския си дълг и в условия на коронавирус

Оралната хигиена е значима, призовавам хората да бъдат още по-бдителни в изискванията на пандемия от ковид. Това прикани в телефонно изявление за БГНЕС стоматологът доктор Розалина Виделова.

Тя описа, че в изискванията на изключително състояние е мъчно да се работи, защото се основават условия за разпространение на инфекцията. Научни публикации и данни допускат, че COVID-19 може да се придвижва посредством аеорозоли, образуващи се по време на медицински процедури, в това число посредством асимптоматични пациенти посредством слюнката. При самата операция аерозолите може да попаднат върху повърхностите.

Д-р Розалина Виделова

„ В международен проект има доста въпросителни какъв брой време може да остане на повърхността коронавирусът. Твърденията са от два часа до 9 дни, даже при условия на по-висока мокрота. Сами разбирате, че е доста деликатна обстановката и не можем да работим както преди епидемията “, безапелационна е Виделова.

Стоматологът съобщи, че са се съобразили с наредбата на здравния министър и са затворили кабинетите, с цел да спазят своя публичен дълг. „ В същото време одобряваме незабавни пациенти и по този метод изпълняваме лекарския си дълг. В този смисъл ние също се явяваме на първа линия в битката със болестта “.

На въпрос по какъв начин се оправят, Розалина Виделова споделя, че за момента преразпределят персоналните си защитни средства и дезинфектанти по сред си в очакване да могат да си закупят. „ Продължават срещите с способените институции. Въобще, следва доста, доста работа “.

В процеса на работа и адаптиране в изключителни условия е основан протокол за управление, който дефинира кои са неотложните и кои операции могат да бъдат отсрочени.

В развой на обработка са интернационалните данни и рекомендации, които ще се официализират от Българския лекарски съюз с опция за актуализация поради динамичността на обстановката. „ Едно е сигурно- няма да си оставим пациентите “, безапелационна е тя.

„ В цялото неприятно нещо има и нещо хубаво. Възхитена съм от личностните качества на доста мои сътрудници, които направиха старания за изработването на защитни шлемове “.

В умозаключение Виделовa признава, че в елементи не е специалист, само че от направеното персонално счита, че ограниченията са съответни от страна на страната и прави оценка труда на сътрудниците си. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР