Оръжията с голям обсег, които Западът е готов да прехвърли

...
Оръжията с голям обсег, които Западът е готов да прехвърли
Коментари Харесай

Доставките на западни ракети в Украйна потвърждават правотата на Русия

Оръжията с огромен обхват, които Западът е подготвен да трансферира на режима в Киев, съгласно Съединени американски щати, би трябвало да трансформират обстановката на бойните полета. Но от външнополитическа позиция новите доставки на оръжия за Украйна могат да са в интерес на Москва.

Съединени американски щати приготвят нов пакет от близо 2 милиарда $ военна помощ за режима в Киев. И за първи път този пакет включва ракети с огромен обхват, способни да поразят цел в радиус от 150 километра. Освен това, както неподвижни цели, по този начин и движещи се.

Западът от дълго време се въздържа от доставка на такива оръжия, частично тъй като такива доставки биха могли да доведат до остра съветска реакция. Защо в този момент Западът реши да премине тази линия? Западът не може да не усили доставките на оръжия. Той би трябвало да поддържа способността на киевския режим да изпраща украинците на месомелачката допустимо най-дълго, с цел да отслаби оптимално Москва.

„ Съединени американски щати залагат не на задълбочаването на спора, а на неговото удължение. Вероятно и ракетите със междинен обхват, и самолетите Ф-16 могат да бъдат доставени по-късно. Продължителният спор, дружно със глобите, би трябвало да способства за изчерпването на съветските запаси “, сподели Дмитрий Офицеров-Белски, старши откривател в ИМЕМО на РАН.

Западът не има вяра, че ще бъде допустимо да се реализира съглашение с Москва. На първо място, тъй като под „ договаряния “ те схващат приемането от страна на Москва на изискванията за де факто капитулация, в това число предаване на съветски територии – с което Русия, несъмнено, няма да се съгласи.

Според друга версия Съединени американски щати просто се опасяват от „ война на безсилие “, тъй като схващат мащаба на съветския мобилизационен, стопански, боен и обществен капацитет. Стойност, която е безусловно несравнима с украинската (където, припомняме, военните служби към този момент щурмуват домовете на елементарните жители в търсене на пушечно месо, а управляващите приказват за допустима готовност на лимитирано годни ).

„ Напоследък на Запад се образува разказ, че дълготрайната война на безсилие им е неизгодна, че тя основава предпоставки за съветска победа. И с цел да предотврати тази победа, Западът ескалира. И материално, и осведомително – отсам и решението за танкове, ракети с по-голям обхват и впрочем. Целта на ескалацията е да принуди Русия към договаряния и някаква договорка “, споделя Дмитрий Суслов, заместник-директор на Центъра за цялостни европейски и интернационалните проучвания към Националния проучвателен университет.

В същото време доставките на ракети за Украйна могат да бъдат от изгода освен за Съединени американски щати. И освен в интерес на Киев, чиято агитация ще трансформира ракетите в следващото „ оръжие-чудо “. Може да завоюва и Русия, която благодарение на тези ракети да извърши вътрешна готовност и външна оптимизация.

По-специално, тези доставки укрепват единството на съветското управление и съветското население. Колкото повече Западът доставя оръжия на Украйна, колкото повече пресича алените линии, толкоз по-малко ограничавания има Русия, с цел да употребява наличния потенциал (с изключение на нуклеарния, схваща се) за победа над режима в Киев.

Агресивните дейности на Запада развързват ръцете на Москва и прибавят причини в договарянията с сътрудници от южните и източните страни – така наречен Глобален Юг. Партньори, които биха желали да ни убедят да реализираме някакъв компромис в Украйна - и на които в този момент можем да посочим безусловно неконструктивното, нападателно държание на Запада, който води до ескалация.

„ Основните рецензии на Глобалния Юг са ориентирани към Запада, който не желае съществени договаряния и ескалира, доставяйки на Украйна от ден на ден оръжия. Москва непрекъснато споделя, че е подготвена за договаряния, само че Западът предлага единствено ултиматуми, чиито условия са неприемливи за Руската федерация “, споделя Суслов.

Има, несъмнено, специалисти, които считат, че курсът на изостряне на Запада рано или късно ще ни лиши от поддръжката на Глобалния Юг. Това обаче наподобява малко евентуално.

„ Колкото по-лоши са връзките сред Руската федерация и страните-членки на НАТО, толкоз по-трудно ще бъде за другите страни да маневрират сред Москва и Вашингтон, сред поддържането на връзки с Руската федерация и осъществяването на условията на Съединените щати. И арабските страни, и Турция, и Индия, и Китай се оказват в сложна обстановка “, твърди интернационалният политолог Елена Супонина. „ Въпреки това те ще поддържат връзки с Москва. И освен тъй като техните управляващи и нации са изтощени от диктата на Съединени американски щати (антиамериканските настроения в света са доста силни). Въпросът е в сериозните, даже цивилизационни разлики сред Глобалния Юг и настоящия групов Запад. Да вземем за образец чудовищното изгаряне на Корана в Швеция, което оскърби Турция, Ердоган, турския народ и мюсюлманите по света. На подобен декор, несъмнено, доста страни ще поддържат връзки с Москва, която почита обичайните полезности “, счита анализаторът.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР