Оръжията, които Западът е доставил на Украйна, вече се появяват

...
Оръжията, които Западът е доставил на Украйна, вече се появяват
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел вижда на границите си оръжия, които Западът доставя на Украйна

Оръжията, които Западът е доставил на Украйна, към този момент се появяват на израелските граници, това сподели израелският министър председател Бенямин Нетаняху в изявление за The Jerusalem Post, съобщи ТАСС.

„ Израел е в специфична позиция, друга от, да речем, Полша, Германия или която и да е западна страна, която поддържа Украйна. Първо, имаме близка военна граница с Русия. Наши водачи летят дружно с съветски водачи в небето над Сирия. И считам, че е значимо да запазим свободата си на деяние против опитите на Иран да се закрепи военно на нашата северна граница ", отговори Нетаняху на въпрос за позицията на израелското държавно управление по отношение на обстановката към Украйна.

Той също по този начин уточни, че Израел е угрижен, че оръжейните системи, които ще бъдат трансферирани на Украйна, могат да се окажат в Иран и да бъдат употребявани против Тел Авив. Според него това към този момент се е случило със западни противотанкови оръжия, които са открити покрай израелската граница.

От началото на 2022 година Украйна неведнъж е молила Израел да й даде оръжия, в това число системи за противовъздушна защита, само че израелската страна поредно е отхвърляла всички претенции. Властите на еврейската страна подчертаха, че водени от ползите на националната сигурност, във връзка с Киев ще се лимитират до доставката на филантропична помощ и несмъртоносно съоръжение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР