Оръжието ще го вземем от това, което поддържаме за нашата

...
Оръжието ще го вземем от това, което поддържаме за нашата
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Ще изпратим оръжие, което излиза от срок на годност

„ Оръжието ще го вземем от това, което поддържаме за нашата мобилизационна войска, която е най-малко три-четири пъти по-голяма от настоящата войска. И също така, става въпрос за оръжие, което излиза от периода си на валидност. “ Така някогашният военнен министър Велизар Шаламанов изясни от кое място ще вземем оръжие, което да изпратим на Украйна. По-рано през днешния ден Народното събрание гласоподава София да даде военна помощ на Киев.

„ Имаме стратегия за ускорено превъоръжаване. Именно това се чака да влезе в Народното събрание. Но най-важното е да помогнем на Украйна да се оправи с тази брутална експанзия. Виждаме, че единственото, което оказва помощ, това е въоръжение и муниции “, посочи военният специалист.

 
Военната техника в никакъв случай не е непотребна, само че това е техника, която може да се употребява по предопределение, и която България по този начин или другояче би трябвало да смени със модерна техника. Ние сме закъснели към този момент към 20 години, тъй че е време това да бъде и една опция за ускорение на процеса. Естествено, с поддръжката на Народното събрание за нужното финансиране. И с поддръжката на нашите съдружници – най-малко част от най-необходимото да бъде получено по механизмите за заменяне на въоръжението, предоставено на Украйна.
„ Неведнъж сме казвали, че би трябвало да изпратим това, от което Украйна има потребност. Това са зенитно-ракетни комплекси, самолети, хеликоптери, танкове, бронирани машини, артилерия, муниции. Те няма смисъл да стоят, без да бъдат употребени, когато има потребност да бъдат употребявани по предопределение, в отбрана на това, което е и нашата независимост и нашите полезности “, сподели още Шаламанов.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР