Оръжие за Украйна не е изнасяно, не знам вече на

...
Оръжие за Украйна не е изнасяно, не знам вече на
Коментари Харесай

Бившият шеф на ВМЗ-Сопот: Оръжие за Украйна не е изнасяно

" Оръжие за Украйна не е изнасяно, не знам към този момент на какъв език би трябвало да се изясни ", съобщи в ефира на БСТВ някогашният изпълнителен шеф на ВМЗ-Сопот Иван Иванов. Според него България търгува с над 60 страни главно посредством компании, които имат лиценз и утвърждение на комисията като краен консуматор. " В нито една договорка обаче Украйна не попада като краен консуматор и нито един патрон не е изнесен от България за Украйна ", уточни Иван Иванов.
Бившият изпълнителен шеф на ВМЗ-Сопот акцентира, че с работата си в завода се е убедил, че оръжейният бизнес обича тишината. " Ето за какво, аз съм надълбоко изумен, че сегашният длъжностен министър на стопанската система все слага този въпрос. Той би трябвало да знае, че като приказва непрестанно за военно-промишления комплекс,  вреди на България, вреди на този бранш от стопанската система на България ", акцентира Иван Иванов.
Той напомни, че единствено за юли 2022 година назначеното от Корнелия Нинова като министър управление на ВМЗ-Сопот има повече създадена продукция от първите три месеца на 2022 г, в които служебният министър Никола Стоянов е отпред на ВМЗ. За първото тримесечие е създадена продукция за 16 млн. лева, за един месец при екипа на Иван Иванов - 28 млн. лева От заварените 10 сериозни доставки, заплашващи производството на завода, Иванов оставя единствено две и то с решение за тях до месец и половина.
Иван Иванов напомни, че първият му акт като изпълнителен шеф на ВМЗ-Сопот е да подпише новия Колективен трудов контракт с извоюваното от Корнелия Нинова тогава нарастване на заплатите с 200 лева и на ваучерите от 80 на 200 лева
Иванов е добавил към увеличените хонорари още 150 лева еднократно към платения годишен отпуск, също така е отворил стола и е дотирал храненето на служащите. По негово време се оборудват цеховете с диспенсъри с вода, обезпечава се кафе, възвръща се придобивката работещите във нездравословните производства да получават полагащото им се кисело мляко. Екипът на Иван Иванов е обезпечил и съответно здравно съоръжение.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР