Оръжие за Украйна не е изнасяно – не знам вече

...
Оръжие за Украйна не е изнасяно – не знам вече
Коментари Харесай

Бившият шеф на ВМЗ-Сопот Иван Иванов: Оръжие за Украйна не е изнасяно

„ Оръжие за Украйна не е изнасяно – не знам към този момент на какъв език би трябвало да се изясни “, съобщи в ефира на БСТВ някогашният изпълнителен шеф на ВМЗ-Сопот Иван Иванов.

 

„ България търгува с над 60 страни – главно посредством компании, които имат лиценз и утвърждение на Комисията като краен консуматор. В нито една договорка Украйна не попада като краен консуматор – по тази причина отговорно и за следващ път ще кажа: нито един патрон не е изнесен от България за Украйна “, уточни Иван Иванов.

Бившият изпълнителен шеф на ВМЗ-Сопот акцентира, че с работата си в завода се е убедил – оръжейният бизнес обича тишината. „ Ето за какво, аз съм надълбоко изумен, че сегашният длъжностен министър на стопанската система все слага този въпрос. Той би трябвало да знае, че като приказва непрестанно за военно-промишления комплекс – вреди на България, вреди на този бранш от стопанската система на България “, акцентира Иван Иванов.
В диалога за ръководството на най-голямото държавно дружество той съобщи: „ Аз съм горделив с две неща: едното е признанието и обичта на служащите. Другото – че успяхме да покажем декларираното от Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова като министър на стопанската система, от нас като управление на най-голямото държавно дружество – че страната може да бъде добър собственик “.
Иван Иванов напомни, че единствено за месец юли 2022 година, назначеното от Корнелия Нинова като министър управление на ВМЗ-Сопот, има повече създадена продукция от първите три месеца на 2022 г, в които служебният министър Никола Стоянов е отпред на ВМЗ. Фактите: за първото тримесечие е създадена продукция за 16 млн. лева, за един месец при екипа на Иван Иванов – 28 млн. лева От заварените 10 сериозни доставки, заплашващи производството на завода – Иванов оставя единствено две и то с решение за тях до месец и половина.
Иван Иванов напомни, че първият му акт като изпълнителен шеф на ВМЗ-Сопот е да подпише новия Колективен трудов контракт с извоюваното от Корнелия Нинова тогава нарастване на заплатите с 200 лева и на ваучерите от 80 на 200 лева

Иван Иванов продължава със мощен обществен пакет, който внася в най-голямото държавно дружество: към увеличените хонорари прибавя отпущането на 150 лева еднократно към платения годишен отпуск, отваря се стола и стартира да се дотира храненето на служащите, оборудват се цеховете с диспенсъри с вода, обезпечава се качествено кафе, възвръща се „ незначителната “ за служебния министър Никола Стоянов облага работещите във нездравословните производства да получават полагащото им се кисело мляко. Екипът на Иван Иванов обезпечава нужното и съответно здравно съоръжение – „ заварихме празна кола за спешна помощ “. Ръководството тогава оборудва колата за спешна помощ, както и четири медицински чанти и обезпечава здравно обслужване.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР