Оръжейният завод Арсенал продължава да си изпълнява договорите, като на

...
Оръжейният завод Арсенал продължава да си изпълнява договорите, като на
Коментари Харесай

Оръжейният завод Арсенал продължава да изпълнява договорите си

Оръжейният цех " Арсенал " продължава да си извършва договорите, като на работа са тази част от служащите, които са нужни за осъществяването им, коемнтира вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

Друга част от тях са в отпуск заради коронавирус ситуацията, а не заради забавянето на разрешителните на междуведомствената комисия, отбелязва Нинова.

Припомняме, че увеличените цени на суровините на интернационалните пазари, на горивата и на електрическата енергия, както и надигащата се вълна от омикрон, станаха причина да затвори и военния цех „ Арсенал “ АД в Казанлък. 

В заплатен годишен отпуск от 17 януари до 11 февруари излизат близо 8 хиляди служащи и чиновници, които са от целия район. По закон този неработен месец се зачита за трудов стаж и се внасят осигуровките.

Нинова заяви, че Междуведомствената комисия за експортен надзор и неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване към министъра на стопанската система (съгласно Закона за експортен надзор на артикули, свързани с защитата, и на произведения и технологии с двойна употреба) към този момент е  сформирана и е под председателството на министъра на стопанската система и промишлеността.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР