Оръжейният търговец и собственик на компанията Емко Емилиян Гебрев за

...
Оръжейният търговец и собственик на компанията Емко Емилиян Гебрев за
Коментари Харесай

Гебрев признава, че е доставял оръжие за Украйна след анексирането на Крим

Оръжейният търговец и притежател на компанията " Емко " Емилиян Гебрев за пръв път признава пред " Ню Йорк Таймс " нещо, което до момента отхвърляше - че е доставял военно съоръжение за Украйна след анексирането на полуостров Крим през 2014 година от Русия.

Признанието идва след разкритията в Чехия, че руснаци са унищожили негова стока във взривените хранилища с муниции в чешкото село Върбетице през 2014 година Дни откакто чешките управляващи уличиха съветските сътрудници, известни под названието " поделение 29155 ", като причинители на детонациите с двама починали, Гебрев признава, че в тези хранилища е имало негова стока. И съгласно чешки представители точно тази стока е била целта.

Досега Гебрев твърдеше, че унищоженото в избухналия склад в Чехия не е било предопределено за Украйна и че е прекратил връзките си с Киев след експлоадирането на спора с Русия. В петък обаче е удостоверил, че е подписал контракт с " оторизирани украински компании " в края на 2014 година Това се случва откакто сепаратистите, подкрепяни от съветските въоръжени сили и разследващи служби, започнаха война против украинската войска, написа нюйоркското издание.

" Един сегашен и един някогашен украински държавен чиновник споделиха - при изискване да останат анонимни при разискването на класифицирана военна информация - че " Емко " е подписала през 2014 година контракт за доставка на артилерийски боеприпаси за украинската войска. За да попречи на симпатизиращи на Русия в българското държавно управление да блокират доставките, сандъците с муниициите били етикирани, все едно ще бъдат изнасяни за Тайланд ", споделя някогашен украински чиновник. Гебрев обаче отхвърля компанията му в миналото да е поставяла неправилно изложение на износа си, написа " Ню Йорк Таймс ".

Но съветското държавно управление въпреки всичко схванало за доставките и притиснало българското да ги приключи, споделя още някогашният украински чиновник.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР