Оръжейният предприемач и собственик на ЕМКО Емилиян Гебрев не е

...
Оръжейният предприемач и собственик на ЕМКО Емилиян Гебрев не е
Коментари Харесай

Икономическият министър: Емилиян Гебрев не е собственик на „Дунарит”

Оръжейният бизнесмен и притежател на ЕМКО Емилиян Гебрев не е притежател на оръжейния цех „ Дунарит”, съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Според Караниколов към момента не е ясно дали страната ще вземе завода, тъй като не е подготвен анализът на отговорностите му. Отговорът за бъдещото на „ Дунарит” ще пристигна след седмица, добави министърът.

Трите съществени казуса на „ Дунарит” са налице, акцентира Караниколов: лицензът на завода е под въпрос, има заеми, а съгласно комерсиалния указател няма притежател. В завода към този момент е назначен пълномощник.

Според министъра Гебрев не е направил закононарушение, откакто в ефира на bTV разгласи, че е притежател на военния цех и сподели правосъдно решение за това.

Има и други правосъдни решения, които са отразени в Търговския указател и стопират производствата за увеличение на капитала и за регистриране на притежател. Някои от решенията са от един и същи апелативен съд, сподели Караниколов.

Ситуацията в „ Дунарит” е доста объркана по тематика благосъстоятелност. Но сега господин Гебрев не е притежател. (…) Към момента притежател си остава сдружението „ Кемира” . Неговите актове и дялове са запорирани от Комисията за лишаване на нелегално добитото имущество (КОНПИ). Мисля, че това е видно от комерсиалния указател, сподели Караниколов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР