Оръжейният арсенал на Полша е силно намален от военната помощ

...
Оръжейният арсенал на Полша е силно намален от военната помощ
Коментари Харесай

Президентът на Полша към Запада: Компенсирайте ни за това, което дадохме на Украйна


Оръжейният боеприпас на Полша е мощно понижен от военната помощ за Украйна и страната се нуждае от помощ от западните съдружници, с цел да компенсира огневата мощност, предоставена на Киев, сподели полският президент Анджей Дуда пред командирите си.

„ Очакваме празнините в нашите запаси да бъдат запълнени в границите на съюзнически механизми за поддръжка “, сподели Дуда на боен брифинг.

Полша е най-големият снабдител за Украйна на тежки оръжия, в това число стотици танкове, артилерия и друго съоръжение, добави той. Помощта включваше стотици хиляди патрони, както и дронове и системи за противовъздушна защита.

Дуда сподели, че Варшава е побързала да отговори на потребностите на прилежаща Украйна на бойното поле, като даде към 1,7 милиарда $ военна помощ, откогато Русия стартира военната си интервенция през февруари. Замяната на такива оръжия може да отнеме години, добави той.

„ Затова в този момент молим съвсем всички наши съдружници, изключително нашите съществени, да ни изпратят съоръжение, което не е наложително да е ново “, сподели Дуда.

„ Напротив, ние дарихме употребявано съоръжение, с цел да можем да приемем употребявано съоръжение, стига най-малко отчасти да компенсира изгубеното от нас по метод, който считаме за оневинен и явен. “

„ Полша е водещ покровител за наказване на Русия със наказания и даване на Украйна с съвременни оръжия, с цел да се отбрани от офанзивата.”

Полша одобри повече от три милиона украински бежанци и упрекна Европейски Съюз, че не е съумял да компенсира големите разноски. Не всички оръжия, дарени от Полша, са пристигнали на бойното поле в Украйна. Руското министерство на защитата съобщи по-рано този месец, че въздушните удари са унищожили танкове Т-72 и други бронирани транспортни средства, доставени на Украйна от източноевропейски страни. Цистерните бяха скрити в вагоноремонтни уреди в Киев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР