Оръжейната компания Емко алармира за сериозни проблеми с износа си

...
Оръжейната компания Емко алармира за сериозни проблеми с износа си
Коментари Харесай

Емко подозира нов саботаж от държавата

Оръжейната компания " Емко " сигнализира за съществени проблеми с износа си поради възможен тенденциозен бойкот от изпълнителната власт сходен на този от 2017 година

" Вече повече от месец структури на изпълнителната власт бавят издаването на експортни позволения за пазари на НАТО, макар че са изпълнени всички законови условия, че е в ход осъществяването на подписани контракти и са минали приемните процедури от купувача ", сигнализира управлението на завода в писмо до премиера Бойко Борисов, до президента Румен Радев, както и до основния прокурор Иван Гешев поради възможни данни за закононарушение.

Според " Емко " провалянето на износа на готовата продукция ще нанесе огромни вреди във времена, " когато се борим за всеки лев, за всеки служащ ". Това ще са отрази тежко на стопанската система на цели градове и изключително на Трявна и на Монтана, сигнализират мениджърите.

Те приканват да не се повтарят събитията от 2017 година, когато стотици оръжейници излязоха на митинги.

" Фактите за продължаващия бойкот на износа на подготвена продукция на нашите фабрики бодат очите. За предприятията от групата " Емко " явно се повтаря сюжетът от лятото на 2017 година, когато противозаконните дейности на представители на властта на най-високо равнище доведоха до всеобщи митинги на нашите служащи, до големи материални загуби за българската страна и до компрометиране на позициите на българската отбранителна промишленост на обичайни пазари ", написа в писмото.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР