Оръжейната фирма ЕМКО е изпратила писмо до главния прокурор, с

...
Оръжейната фирма ЕМКО е изпратила писмо до главния прокурор, с
Коментари Харесай

ЕМКО изпрати писмо до Гешев и ДАНС заради взривовете в оръжейните складове в Чехия

Оръжейната компания ЕМКО е изпратила писмо до основния прокурор, с копие до шефа на ДАНС, по отношение на гърмежите в оръжейни хранилища в Чехия през 2014 година и с това, че се популяризират погрешни изказвания по отношение на евентуалните аргументи. В това число голословни догатки за връзка сред терористичния акт и имущество на компания ЕМКО.

В писмото се споделя следното:

1. Някои от изказванията на формалните управляващи на Чешката република евентуално се базират на неточна или погрешна информация. Така да вземем за пример, изказванията, че взривените там материали, благосъстоятелност на ЕМКО са били предопределени за ре-експорт в Украйна, изрично не отговорят на истината . Също по този начин, необичайно наподобяват догатките, че гърмежите е трябвало да станат отвън територията на Чешката република, надали не в България. Документацията, с която разполагаме, що се отнася до материалите, благосъстоятелност на ЕМКО, изрично опровергават такива хипотези. Това просто няма по какъв начин да е правилно.

2. На нас обаче не ни е известно какви други наличия е имало в складовете на чешката компания „ Имекс “, в която са се съхранявали нашите имущества. Също по този начин не ни е известно кой и за какво е позволил съветските сътрудници в складовете, нито какво те са „ инспектирали “ там.

Считаме, че тези грешки в формалните изказвания на чешките управляващи биха могли да бъдат избегнати, а съществуващите въпроси- проучени, в случай че сред способените органи на двете страни е имало по-задълбочено съдействие за изясняването на всички обстоятелства и условия по случая.

От ЕМКО настояват, че до момента никой не ги е потърсил за информация по тези въпроси. В тази връзка са изпратили писмо до ръководителя на ДАНС, в което му оферират среща, с цел да дават цялата налична при тях информация.

В писмото се напомня, че през 2015г. против трима български жители бе осъществен терористичен акт с бойно отровно вещество от фамилията на „ Новичок “ от сътрудници на същата организация, за която през днешния ден се потвърждава, че е причастна и към гореспоменатите атентати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР